Endelig, endelig, endelig! Tid til alvor, tid til point, tid til efterårssæsonen 2014. Efter en opstart der har været en del længere end tidligere for DGL’s JS-hold, måtte formen rent teoretisk være bedre end nogensinde efter sommerferie, solskin og surfing. En måneds opstart efter sommerferien havde givet de bedste betingelser for den nye trænerduo Ulrik og Kasper til at sammensætte en stærk JS-trup til et 2,5 måneds tætpakket kampprogram.

Før kampens start havde et andet hold i puljen, Dronningborg B, allerede noteret sig for 3 kampe (hvilket også havde medført 3 sejre – et tilsyneladende stærkt hold) inden DGL’s drenge havde noteret sig for den første kamp.

Rent træningskampmæssigt havde opstarten dog ikke været prangende. 2 træningskampe og 2 nederlag til henholdsvis Odder og VIK kunne ikke siges at have været helt optimalt rent resultatmæssigt.

Dog havde flere spillere fra førsteholdstruppen fået kampe på 2. holdet i deres første turneringskampe, som havde ført til lutter sejre, så kampformen og selvtilliden for flere førsteholdsspillere var sent et godt stykke opad i den rigtige retning.

Men som det altid er med første turneringskamp er det vigtigtste spørgsmål der skal besvares: ”Hvor fa’en står vi henne her før første kamp?”

Første turneringskamp for DGL 2000’s JS hold stod på et vaske ægte lokalopgør. Riisvangen og Aarhus Fremad lagde et lækkert græstæppe til rådighed, og der var lagt op til go fu’bol denne lørdag eftermiddag i et vejr der bød på både høj solskin og silende regnvejr.

Et på papiret utrolig stærkt DGL hold skulle kæmpe om at få de hevet de første af forhåbentlig mange kommende point hjem.

Aarhus Fremad lagde fra kampens start et kæmpe pres på DGL, og der var slet ikke noget der fungerede. Der var ikke meget mere end 2-3 afleveringer hos DGL før bolden igen sad på Fremads fødder. Organisationsmæssigt, presmæssigt, humørmæssigt og især tonen på banen var under al kritik i første halvleg. Om det var nervøsitet, indstillingen, eller fordi Fremad var et bedre hold eller en kombination af det hele, der var årsagen til en utrolig dårlig første halvleg skal jeg ikke gøre mig klog på, men noget var i hvert fald galt!

Efter ca. 20-25 min gjorde Fremad det til 1-0 efter gennembrud på venstrekanten, hvor bolden bliver spillet fladt indover og en Fremad spiller skal blot sætte en inderside på. Før pausen udbygger Fremad føringen til 2-0 efter et frispark fra deres højre side. Samtlige DGL-spillere rettede straks fokus på linjedommeren, mens offside var der ifølge linjedommeren ikke tale om.

HALVLEG

En ordentlig opsang i pausen fra Ulrik og Kasper satte sit præg på DGL. Indstillingen var en helt anden og DGL kom i de første 10-15 min til et par halve chancer og til tider rigtig pænt spil. Desværre lukkede og slukkede Fremad kampen fuldstændig efter alt for simple metoder. En lang bold fra målmanden bliver forlænget og efter lidt halvusikkert forsvarsspil fra DGL’s side får Fremads højrekant en friløber, som han omsætter til 3-0. Denne føring udbygges senere til 4-0, hvilket også bliver kampens resultat.

Godt som dommertrioen nærmede sig fyraften synes Fremads kæmpe klippert oppe foran, at der ikke havde været nok drama i kampen. Morten Møller (den ”nye” Morten Møller) og dette fyrtårn havde tilsyneladende gået og tjit tjattet lidt til hinanden, hvilket til sidst er nok for Fremads bud på Hulk, da han smadrer knopperne ned i foden på Morten Møller. Store og stærke Mathias Hvidberg smører hurtigt ærmerne op og tager kampen op med Hulk og beskytter sin trofaste ven, der ligger i græsset og vrider sig i smerte. Efter et par minutters tumult og diskussion mellem dommer og linjedommer får Hulk det røde kort og Morten Møller et gult kort i stor utilfredshed for Hulk. Rationelt set en fantastisk beslutning af Hulk i det 89. Minut med en føring på 4-0 at overfalde en modspiller. Nu kan han sidde i skammekrogen i sandsynligvis minimum 2 kampe før han kan slippes løs igen.

Det skal nævnes, at Hvidberg må siges at være utrolig heldig ikke at få vist et kort, da han virkelig spillede op med både muskler og mundtøj i sin kamp mod Hulk.

Efter lidt drama til sidst blev kampen fløjtet af og DGL’s første turneringskamp kunne analyseres. Et meget skuffende resultat, hvor DGL slet ikke spillede op til vanlige niveau, men hvor det også må siges, at Fremad spillede en rigtig god kamp og virker utrolig stærke og må være en favorit til at kæmpe med om topplaceringerne i puljen. For at vende tilbage til det store spørgsmål, der altid er før første turneringskamp, må besvarelsen lyde noget i retning af: ”Ikke så godt, men for fa’en turneringen er lang, og der mange kampe endnu til at hente point i. Vi skal jo liiiiiige i gang, ikk?”

Slutresultat: Aarhus Fremad – DGL 2000 4:0

Kampens spiller: TC og Nicolai (begge 4 stemmer)

Referat: Nicolai