Lørdag d. 7. Juni 2014

#aktionærdag #skadesplaget #DGL2000 #solskinølpølserkage #debutter #fantastiskopbakning

Hastags’ne er på sin plads. Ordene taler for sig selv. En blanding af disse kombineret i sand DGL stil og man kan let associere sig frem til hvordan billedet ville se ud.

Anden sidste spillerunde for DGL’s JS hold stod for skud. Træner Ulrik Rasmussen har nok ikke mange hår tilbage på hovedet efter at have kradset stort set alle hår af efter et hurtigt kig på den lange skadesliste. 5 debutter og indkaldelse af undertegnede (der ikke havde rørt en bold i små 6 måneder) var tilsyneladende en nødvendighed for at kunne stille hold. Umiddelbart et ikke optimalt udgangspunkt, men som denne fantastiske klub altid viser, kan man komme langt på hårdt arbejde, sammenhold og med en 12 mand på lægterne kan selv den mest pressede situation vendes til det positive.

Men lad os tage et kig på kampen:

Ulrik havde fra start valgt en 4-4-1-1 opstilling med Jesper på kassen, en firebackkæde bestående af TC og Jon på hver deres back, Mathias Hvidberg og Troels i det centrale forsvar. Midtbanen bestod af Tarik og Nico på den centrale midtbane, Wassim på højre kant og Tinge på venstre kant. Den offensive midt stod Nicos gode kammerat fra højskolen Peter Stensig Kristensen af (der heller ikke havde rørt en bold i 6 måneder). På toppen fik andetholds træner Frederik sin chance. Kort før kampstart måtte der dog rokeres, da Troels grundet rygproblemer måtte trække sig, ind røg fra bænken Mundbjerg og Ulrik måtte skrive sig selv på holdkortet som 14. mand. Rokeringen medførte en ændret formation til 3-5-2. Udover Ulrik var Rasmus Østergaard og Korsholm på bænken.

Den pludselige rotation havde dog tilsyneladende ingen betydning for DGL’s sult efter sejr. Fra kampens start bølgede kampen dog lidt frem og tilbage og de to hold skulle lige se hinanden lidt an.

Efter ca. 20 min opdager Tinge, at det nordjyske holds målmand ledte efter en firekløvere eller mælkebøtter nogle meter uden for målmandsstregen på den faktisk ganske udmærket græsplæne, som han bare måtte samle op. Han stod i hvertfald alt for langt ude af sit mål, hvilket ikke var hensigtsmæssigt, når man kun er ca. 120 cm høj (læs: lav). Med en fantastisk afslutning fra 25 min gjorde Tinge det til 1-0 for de sort-røde klædte DGL’er og tilskuererne var i eufori. En firekløver kunne ellers have været tiltrængt for målmanden, så han kunne have ønsket sig andetsteds end boldbanerne i Tilst, da det senere i kampen udviklede sig til en sand nedtur for ham og resten af Løgstør mandskabet.

Scoringen medførte, at de nordjyske gutter begyndte at skælde ud på hinanden over selv de mindste fejl. En sand børnehave efter min smag! DGL-spillerne var dog på ingen måde i dårligt humør, nærmere tværtimod, DGL var i sandt spillehumør, og der blev arbejdet for hver en meter. Dog ville Jesper lige teste Løgstør angriberens opmærksomhed, da han af mærkværdige årsager giver bolden direkte til deres angriber. Jesper klarer dog skærerne selv på fantastisk vis.

Efter ca. 35 min bliver der spillet en bold op midt i banen som Tinge elegant ligger videre til Tarik, der i fuld firspring løber ca. 20 meter med bolden direkte mod mål, målmanden ligger sig ned til sin højre side (måske på udkig efter en ny firekløver), mens Tarik helt køligt ligger den til målmandens venstre side. 2-0 til DGL og endnu en gang løftede stemningen sig et trin op.

PAUSE

Taktikken for 2. Halvleg var at lukke ned for Løgstør. De skulle ikke have et ben til jorden, der skulle lukkes helt ned! Et svagt spillende Løgstør mandskab fik dog nogle enkelte muligheder i løbet af 2. Halvleg, mest på baggrund af lange bolde fremad og standardsituationer.

Efter ca. 55 min. gør Tarik det til 3-0 efter et flot oplæg fra venstre side. Modet fra Løgstør spillerne blev dalende og meget primitive metoder blev brugt til at komme i gennem det utroligt stærkt spillende DGL-forsvar. Taktikken fra Ulrik blev i høj grad fuldt til punkt og prikke.

Efter ca. 75 min fik Peter, der i mellemtiden var blevet sat ned på højrebacken, et gennembrud på højrekanten og efter lidt tilfældigheder lander bolden foran Tinge, der blot skal sætte en Jon Dahl inderside på den, hvilket forøger stillingen til 4-0.

Efter 80 min måtte undertegnede trække sig med vabler (og nej det kunne ikke løbes væk), hvilket giver muligheden for Ulriks 2. kamp i dette forår. Selvisk som han er, sætter han sig selv direkte på toppen, og faktisk får Ulrik et par halve muligheder som kunne have givet 5-0 scoringen. Dette sker dog ikke, men en stensikker 4-0 sejr var også over alt forventning.

En dejlig sejr der stadig giver matematisk mulighed for oprykning til DS for DGL. En stærk og hårdtarbejdende indsats fra DGL’s side mod et meget svagtspillende og brokkende Løgstør hold på en endnu fantastisk aktionærdag var noget der satte smil på læben.

Referat: Nicolai Boutrup

Kampens spiller: Tarik Kehli