Prolog:

Dette bliver et kort referat. Det er hverken fordi jeg er doven, ikke har tid eller ikke formår at skrive en længere tekst (… okay, men kun en smule så). Nej det er snarere fordi, der ikke er så meget at skrive hjem om.

Ved at dramatisere begivenhederne der fandt sted 2. Påskedag på en pløjemark i Tilst ved hjælp af adjektiver i superlativ bøjning og levende sprogbrug, risikerer jeg blot at overfortolke og efterrationalisere mig frem til et billede af kampen malet med mere dramatiske penselstrøg, end den egentlige oplevelse berettiger.

Og dog, banen fortjener trods alt et par uddybende ord med på vejen. Mage til dårlig, ringe, uduelig, ujævn, knoldet, hård, tør, ubehandlet, forkastelig, jammerlig, latterlig fodboldbane skal man nok til Afrika for at finde.

Vi krydser fingre for, at banen bliver bedre med tiden, for den er hvad vi har. Nu til kampens forløb.

Kampreferat:

Opskriften var simpel. Højt pres uden bold og spilstyrende omend direkte spil med bolden.

Brønderslevs modtræk viste sig at være effektivt, de servede lange bolde frem imod deres kanter og angribere, og sparkede sig derved ud af DLGs høje pres. Som første halvleg skred frem, fik Brønderslev dog mindre og mindre ro til at sparke sig ud af presset, og DGL kom til at være kontrollerende, men ikke rigtigt farlige.

I en chancefattig første halvleg, spillede DGL sig til en afslutning der blev rettet af og ramte stolpen, samt en lige-ved-og-næsten friløber, der endte med at løbe ud i sandet. Brønderslev var igennem hele kampen farlige på deres dødbolde, hvilket skulle vise sig at blive skæbnesvangert for DGL i anden halvleg.

Anden halvleg var, tro det eller ej, endnu fattigere på chancer end første. Med ca. 20 minutter igen gav nordjydernes dødboldsovertag pote og en flok hårdtarbejdende DGLere måtte se et kraftfuldt hovedstød fra 10-11 meters afstand gå i deres mål.

DGL skubbede herefter holdet længere frem på banen i forhåbning om, at kunne komme til, at spille tættere på modstandernes mål, og derved kunne udnytte de tilfældigheder, det måtte give i Brønderslevs målfelt. Når man skubber et hold frem har det den logiske konsekvens, at der bliver plads bag forsvaret og det udnyttede gæsterne til at gøre det til 0-2.

I slutminutterne fik DGL etableret et solidt pres, men det førte ikke til nogle nævneværdige muligheder, og kampen blev fløjtet af. 0-2.