Oprykning for tredje gang i træk var ikke nok for DGL 2000s førstehold i efteråret 2013. Med tre triumfer blev de nemlig den helt store højdespringer i sin jyllandsserierække til de årlige Ligabold-awards.

Af Anton Lind

Det var tre store awards, der fandt vej til Tilst og til DGL 2000, da fodboldhjemmesiden Ligabold.dk, der dækker dansk fodbold fra serie 2 og opefter, i januar offentliggjorde vinderne af deres prisuddeling til klubber, spillere og trænere, der havde udmærket sig i 2013.

Thomas Mahler Christensen løb med den største pris som årets spiller i jyllandsseriens pulje 2. Jesper Sejr Hellebjerg blev årets målmand, mens Ulrik Rasmussen løb med titlen som årets træner, endda for anden gang i træk.

”Det er da dejligt og et skulderklap for mig. Men det er også rigtig godt med den opmærksomhed, klubben får. Jeg tror, prisen kommer, på grund af den åbne og saglige tilgang jeg har til tingene, samtidig med vi spiller fin fodbold og har en masse gode projekter i klubben,” siger Ulrik Rasmussen. 

Ydmyg anfører
På trods af personlig ære vil DGL 2000 anfører, Thomas Mahler Christensen, hellere fokusere på holdet og harmonien i klubben:

”Jeg spiller ikke for personlig hæder. Det ville være lige så godt, hvis en anden fra holdet tog prisen. Mit mål er, at folk fortsat nyder at komme til træning, og at vi har det sjovt. Det gode humør til træning er nemlig med til at sikre, at vi præsterer og spiller godt til kamp.”

Ulrik Rasmussen sætter også pris på stemningen i klubben, der både gør hans arbejde lettere og samtidig bidrager til den positive udvikling, som DGL 2000 har oplevet på medlemssiden den seneste tid.

”Jeg bliver nødt til at rose mine spillere. Folk har generelt en utrolig god indstilling i klubben, der gør det nemt for mig at være træner. De sørger også for, at nye får en fantastisk modtagelse, og derfor vælger folk også at blive i klubben,” siger han.

Høje forventninger
Den tredje oprykning i træk betyder nu, at DGL 2000 skal spille med om oprykning til danmarksserien i foråret. En svær opgave, der kræver udvikling for hele holdet. En udvikling Thomas Mahler Christensen er bevidst om.

”Personligt skal jeg lægge mere til fysisk. Jyllandsserien går meget ud på fysikken. Derfor er det også vigtigt, at vi alle sammen kommer til træning og gør det godt. Jeg tror på et godt forår. Vi bliver nummer tre,” siger han selvsikkert.

Men endnu mere selvsikker er cheftræner, Ulrik Rasmussen.

”Vi har fået stor tilgang, hvilket har gjort meget for bredden, som var vores svage punkt sidste sæson. Nu har vi også et andethold i serie 2, der sammen med nogle strukturændringer gør, at der er meget mere konkurrence om pladserne. Derfor er det for nemt at sige, vi bare skal klare os. Spiller for spiller er vi gode nok, så jeg forventer oprykning til danmarksserien,” slutter han.