DGL2000 har i sensommeren 2015 indgået et stærkt samarbejde med Danmarks to eneste ungdomshøjskoler hhv. i Ribe og Egå. Højskolerne og DGL2000 er bygget op om rigtig mange af de samme værdier. Det er fællesskab, åbenhed og samarbejde der gennemsyrer både klubben og skolernes DNA. Det er derfor en klar målsætning af vi gennem samarbejdet skal lærer af hinanden og give hinanden fælles værdi.

DGL News har sat de to højskoleledere Svend og Erling i stævne for at lærer mere om livet på ungdomshøjskolerne. Nedenfor fortæller de kort og præcist hvorfor man som ung mellem 16-19 år bør vælge et ophold på en ungdomshøjskole.

Hvorfor skal man vælge et ophold på en ungdomshøjskole?
Svend Hansen UHR: “Man skal vælge at tage på ungdomshøjskole, fordi man som ung mellem 16-19 år har brug for at finde ud af, hvem man er. Og det kan vi hjælpe med. Det er lige i den periode, at man har brug for et pitstop. Et ophold på Ribe Ungdomshøjskole er lige netop den mulighed.”

Erling Joensen EUH: “Vi ser et bredt spektrum af unge på Egå Ungdomshøjskole. Der er både elever, som ikke ved, hvad de vil, elever, der tænker ”hold da op, de fag lyder spændende” og elever, som er blevet trætte af gymnasiet. Og vi kan gøre noget for dem alle. Vi giver vore elever dannelse for livet, og et kammeratskab som man ikke får andre steder.”

Hvad er en ungdomshøjskole?
En højskole er en alment dannende skole for dig, der ønsker at fordybe dig i kreative, teoretisk eller praktiske fag. Her kan du finde ud af, hvad du har lyst til, hvad du er god til og lære dig selv bedre at kende. En højskole er en fri skoleform uden eksamener med en lang tradition for at ruste unge mennesker til livet og til at indgå i forpligtende fællesskaber. En ungdomshøjskole er en højskole for unge imellem 16-19 år. Du bor på skolen i 19 uger (efterårskursus) eller 25 uger (forårskursus) – eller du kan tage to kurser efter hinanden på i alt 44 uger. Det sociale og faglige miljø er intenst, og underviserne er engagerede og møder eleverne i øjenhøjde.

Læs meget mere om de to ungdomshøjskoler ved at klikke på nedenstående logoer

UHR

EUH

Skriv et svar